De straat

Toen ik een paar maanden geleden naar deze plek kwam kijken in het kader van deze tentoonstelling, kwam er op dit pleintje een vrouw met een bloemenmandje naar mij toe, die mij vroeg of ik een bloem wilde kopen, zodat een dakloze een bed had voor de nacht. In het kader van de flower-power, zei ze erbij. Ik kocht een roos.

Ik heb de afgelopen 3 jaar honderden tekeningetjes gemaakt over flower-power: over de kracht van onze natuur, de micro- en de macrokosmos. Allemaal pogingen om iets van die kracht te vangen in een tekening, pogingen dus….

Deze installatie is een eerste condensatie daarvan, bedoeld als een kleine tuin in de stad, een geveltuintje waarin je kunt mijmeren. Mijmeren bijvoorbeeld over de seizoenen, de cadans van onze aarde, de kosmos, mijmeren over passie en compassie. Een geveltuintje waarin je nieuwe dromen kunt laten groeien.

 

Barbara Damen

Werkplaats RUIM

April 2013