Marja van Putten

Wuhan

Complexity is Beautiful

In Wuhan* wordt op een groot billboard een werk getoond dat een mix laat zien van mijn schilderijen met de tekst COMPLEXITY IS BEAUTIFUL
Het werk is gemaakt in samenwerking met de Guerilla Girls, die rondom het billboard een performance doen.

De tekst Complexity is Beautiful maakt van de nuance een slogan. De Guerilla Girls bewonder ik al sinds de jaren 80, daarom ben ik heel blij dat ze mee wilden werken aan mijn billboard actie in Wuhan.

*de foto is oorspronkelijk gemaakt in Shenyang 

Moma N.Y.

In het MOMA toon ik een foto op plexiglas van een wand in het Louvre waar ik mijn schilderijen heb opgehangen in de dikke gouden lijsten. Voorheen zaten er schilderijen van rijke protserig geklede dames.
In de zaal die er half bovenlangs loopt, staat met grote letters de tekst 
COMPLEXITY IS BEAUTIFUL 
op de vloer geschreven.

video hieronder:
Mirjam Berloth stelde vragen over het werk dat Marja van Putten maakte voor de online expositie SETNET WERELDWIJD. De gesprekken vonden plaats tijdens de corona maatregelen via Skype in juli 2020.