Wim Vonk

SET#WERELDWIJD biedt mij de gelegenheid om ‘Ontroerwoud’ overal op de wereld te exposeren!
De alsmaar uitdijende geparfumeerde audiovisuele installatie kan ik nu met een beetje plak- en knipwerk in elk museum in de wereld projecteren zonder de Soelaas van het opbouwen, afbreken, transporteren, opslaan. De (kunst)wereld ligt nu aan mijn voeten! Morgen staat de installatie in het Guggenheim en overmorgen in het Opera House in Sydney … Ik kan deelnemen aan elke Biënnale of Documenta in de ruimte die ik kies! Ik hoef niet geballoteerd geselecteerd, gesponsord of gesubsidieerd te worden .

Er zijn heel veel musea op de wereld waar mijn werk goed tot zijn recht komt, maar ik heb voor deze expo gekozen voor het MAK (Museum für angewandte Kunst) in Wenen, wat ik voor het eerst vorig jaar bezocht en verrast was door de prachtige akoestiek in de hal van dit museum.

Tijdens de expositie bij het genot van een kopje koffie met 1,5 m afstand kan van mijn installatie genoten worden.

 

Tasmanian Museum & Art Gallery
Museum angewandte Kunst Vienna (MAK)